Превенција на иселување Сан Диего

Должите кирија?
Известување за иселување?
Го губите вашиот дом?

На вистинското место сте. HousingHelpSD.org има сè што ви треба за да ги знаете вашите права и да се заштитите себеси, вашето семејство и вашиот дом.

Мораториумот за иселување во Калифорнија истече на 30 септември 2021 година. Кликни тука да научите што можете да направите за да се заштитите.

Твојот дом, твоите права.

Округот Сан Диего е еден од најбогатите разновидни и најпросперитетни окрузи во нацијата. Сепак, многу луѓе едвај преживуваат од месец во месец.

Пандемијата СОВИД-19 ги ​​чини луѓето работа и егзистенција, а се проценува дека една третина од домаќинствата сега не можат да земаат кирија и се соочуваат со губење на своите домови.

Имате права, а HousingHelpSD.org е тука за да се увери дека ги знаете - и дека знаете дека не сте сами.

Помош за станари во Сан Диего

Што можам да направам за да останам дома?

Права на закупци Сан Диего

1.

Научете ги вашите права во виртуелна работилница за станари.
Помош за изнајмување Сан Диего

2.

Најдете повеќе помош во мене.
Помош за изнајмувачи во Сан Диего

3.

Најдете советување за станари
Итна помош за изнајмување Сан Диего

Нашата мисија

HousingHelpSD.org е едношалтерски ресурс кој ги поддржува жителите на Сан Диегани кои се борат да платат кирија, да останат дома и да ги разберат нивните права за домување за време на пандемијата COVID-19.

Не ги гледате одговорите што ви се потребни? Проверете ја нашата страница „Знај ги твоите права“ овде, потоа пријавете се за работилница за станари во живо за да разговарате директно со експерт за домување или адвокат.