Resources

Sumberdaya Penggusuran

Tenant Power Toolkit: Sumber daya iki bisa mbantu panyewane sing kudu nanggapi tuntutan hukum pengusiran. Situs web bakal takon sawetara pitakonan, lan, adhedhasar tanggapan kasebut, ngrampungake dokumen pengadilan kanggo panyewan. Penyewa banjur kudu nyetak dokumen kasebut lan ngajukake menyang pengadilan San Diego County Downtown.  

https://tenantpowertoolkit.org /

The California Courts Self-help Guide for Evictions: https://selfhelp.courts.ca.gov/eviction-tenant Sumber daya iki nerangake proses pengusiran formal sing dibutuhake kanggo mayoritas tuan tanah. 

Legal Aid Society of San Diego Eviction Defense https://www.lassd.org/eviction-defense/ Sumber daya iki nduweni bahan bantuan dhewe kanggo mbela marang pengusiran lan informasi babagan carane ngubungi pengacara kanggo njaluk bantuan. 

Alliance of Californians for Community Empowerment (ACCE) Proteksi Tenant https://tenantprotections.org/ Hukum negara lan lokal duwe proteksi penyewa marang pengusiran sing ora adil lan kenaikan sewa sing dhuwur nanging mung ditrapake kanggo kahanan tartamtu. Situs web iki nggunakake pirang-pirang pitakonan kanggo mbantu panyewane ngerteni manawa dheweke dilindhungi dening sebab-sebab sing adil lan undang-undang watesan kenaikan sewa sing ditrapake ing wilayah tartamtu.  

Bantuan Sewa

Perumahan Komisi Perumahan San Diego Pisanan: https://www.sdhc.org/homelessness-solutions/housing-first-san-diego/  Sumber daya iki mbayar $500 saben sasi nganti 24 sasi kanggo omah-omah sing nduweni kualifikasi ing Kutha San Diego lan mbantu biaya sing gegandhengan karo omah kayata celengan keamanan, sewa sing kepungkur, keperluan, biaya aplikasi utawa perabot, gumantung saka kabutuhan kulawarga. Sumber daya iki uga kasedhiya kanggo penyewa sing ora duwe dokumen.  

Wigati: Maret 2023 Cutoff: Mangga tindakake link ing ngisor iki: 

https://www.sdhc.org/wp-content/uploads/2022/Housing-Instability-Prevention-Program_Flyer.pdf

 

City Heights CDC siji Wulan adoh: https://www.cityheightscdc.org/one-month-away Sumber daya iki nyedhiyakake dana siji-wektu nganti $1000 kanggo mbantu para penyewa sing berpendapatan rendah mbayar sewa lan keperluan.  

 

Bantuan CalWORKs sing ora duwe omah: https://www.cdss.ca.gov/inforesources/cdss-programs/housing-programs/calworks-homeless-assistance Sumber daya iki nyedhiyakake pitulungan sing ora duwe omah sementara lan permanen. Supaya nduweni kualifikasi, sampeyan kudu dadi panampa CalWORKs sing aktif utawa layak kanggo nduweni. Telpon 866-262-9881 

 

Pusat: https://thecentersd.org/housing-services/ Sumber daya iki menehi pitulungan kanggo individu lan kulawarga ing County San Diego sing ngadhepi kahanan kang ora tetep omah utawa saiki unhoused. Sumber daya iki uga disedhiyakake kanggo LGBTQIA+ Individu sing mbutuhake pitulungan relokasi amarga diskriminasi seksual utawa jender.  Dheweke saiki ngenteni dana 

Pitulung Wuku

Cal Fresh: https://www.cdss.ca.gov/calfresh Sumber daya iki mbantu wong-wong sing berpendapatan rendah sing nyukupi aturan eligibility income federal lan pengin nambah anggaran kanggo nyedhiyakake panganan sing sehat lan nutritious ing meja. 

 

Cakupan California: https://www.coveredca.com/  Sumber daya iki mbantu wong sing berpendapatan rendah supaya bisa nampa asuransi medis adhedhasar penghasilane. 

 

CalWORKs: https://www.cdss.ca.gov/inforesources/calworks  Sumber daya iki menehi pitulungan lan layanan awis kanggo kulawarga California sing mlarat sing layak. 

Simpenan Keamanan

The California Courts Self-help Guide for Security Deposits: https://www.courts.ca.gov/selfhelp-eviction-security-deposits.htm 

Sumber daya iki nerangake proses kanggo nampa mbalekaken simpenan keamanan lan kalebu alat nulis layang mbiyantu.  

Bantuan Utilitas

Program CARE Gas & Electric San Diego: https://www.sdge.com/residential/pay-bill/get-payment-bill-assistance  Sumber daya iki kasedhiya kanggo mbantu tagihan energi. 

 

Program Konektivitas Terjangkau Cox Communication:  https://www.cox.com/residential/internet/affordable-connectivity-program.html Sumber daya iki mbantu akeh rumah tangga berpendapatan rendah kanthi diskon kanggo layanan internet lan biaya peralatan. 

 

Program Konektivitas Terjangkau Komisi Komunikasi Federal: https://www.fcc.gov/acp Iki sumber mbantu mesthekake yen kluwarga bisa mbayar broadband sing dibutuhake kanggo kerja, sekolah, kesehatan lan liya-liyane.